Schie District

Gebied met grote potentie

Het college van Schiedam heeft besloten de deelgebieden Schieveste, station Schiedam-Centrum, Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder, De Peperklip-locatie en de kop van de Singel in samenhang met elkaar te ontwikkelen.

Zo kunnen de deelgebieden elkaar versterken. De bedoeling is dat er een aantrekkelijke en kwalitatieve woonlocatie ontstaat, aangevuld met een innovatief en hoogwaardig bedrijventerrein met een vernieuwd station.

ONS-gebouw: Innovatieve hotspot met een missie

Door transformatie van het ONS-gebouw kan deze innovatieve hotspot als aanjager dienen voor de gebiedsontwikkeling SchieDistrict (voorheen A20-zone Schiedam).

Meer weten?

Het projectteam van de gebieds­ontwikkeling SchieDistrict heeft een werkplek midden in het ONS gebouw, van Heekstraat 15, 3125 BN Schiedam. Bel voor meer informatie: (010) 219 18 88.

De feiten op een rij

Misschien heeft niet iedereen het nog door, maar het gebied waar we het met het SchieDistrict over hebben is groot. Hiertoe behoort het gebied rondom de A20 in Schiedam, inclusief bedrijventerreinen. De aanpak van de bedrijventerreinen doet Schiedam onder andere samen met de gemeente Rotterdam. Met het Rotterdamse deel is het namelijk een van de grootste droge en aaneengesloten bedrijventerreinen van West-Europa! Ook de diversiteit aan bedrijven is enorm. Er zijn multinationals en MKB’ers, start-ups en gevestigde namen. Sommige ondernemers zijn lokaal georiënteerd en andere internationaal. Er zijn bedrijven die technologie ademen, bakkers die verse broden bakken, autohandelaren die sleutelen en studenten die er hun eerste werkervaring opdoen.

Om welk terrein gaat het?

  • 3 deelterreinen (Spaanse Polder, ’s Gravenlandse Polder Noord & West)
  • 2 gemeenten (Schiedam en Rotterdam)
  • Circa 260 hectare
  • Circa 2.000 bedrijven
  • 33.000 mensen aan het werk